13 maj 2008

Legacylinjen Pt. 2 "Jag och min stora käft"

Generation 2

Jewel Corav växte upp bland orättvisor. Efter hennes mammas död hade hon bara sin pappa Fabien Corav kvar, i ett hus som inte var mer än ett skjul, i ett av de fattigaste kvarteren, där tre mål mat om dagen var en lyx. Men Jewel led inte för det. Hon mindes inte att hon någonsin haft en mamma, så hon visste inte vad hon saknade.

Skolan skötte Jewel ordentligt, med många vänner, och ju äldre hon blev desto mer engagerad blev hon i skolans elevråd, och så småningom också i den riktiga politiken. Hennes hjärta slog för rättvisa och jämställdhet, men hon ansåg sig inte ha någon bra chans att slå sig fram bland den djungel av politiker som alltid samlas till stora städer.

Att vara svart fattig kvinna, något hon trodde skulle vara emot henne, visade sig ganska snabbt fungera för henne, och hon tog sig snabbt in i stadsfullmäktige, blev så småningom ordförande, och efter femton år i politikens underbara värld, blev Jewel vald till borgmästare i sin hemstad.

Med hjälp av pengarna hon drog in kunde hon och Fabien bygga ut huset litegrand. Det såg fortfarande hemskt ut, men det var lite mindre ruckel-känsla över det hela, och det såg mer och mer okej ut (även om de var tvungna att äta utomhus).

Kärlekslivet gick trögt för Jewel. Jag hade en brevbärare utvald åt henne, vid namn Nicholas, som var snygg och mörkhyad, men trots upprerpade försök vägrade han bli tillsammans med henne, och jag fick ta till en nödlösning. I hemlighet var Chase McGaw DJ på klubbarna runt i stan, men officiellt säger jag att han var forskningsassistent. Han var snygg, men tyvärr ljushyad.

De gifte sig fort, eftersom jag ville nå generation tre snabbt, och Jewel Corav blev Jewel McGaw.
Vaggvisan spelades, och Jewel var med barn. Det gick helt emot mina beräkningar när barnet skulle födas och visade sig ha duplicerats i Jewels mage. En flicka vid namn Tyisha McGaw och en pojke som fick namnet Solice McGaw.

När barnen blev äldre flyttade familjen in i ett nytt hus, pågrund utav en bugg. Officiellt var det för att pressen tråkade Solice (som för övrigt var homosexuell), och familjen behövde ett hus med bättre säkerhet. Solice vantruvdes i huset och flyttade ut så fort han blivit vuxen, och det var Tyisha som förde legacyn vidare.

Next: Legacylinjen Pt. 3 Girls just wanna have fun

Inga kommentarer: