18 maj 2008

Legacylinjen Pt. 3 "Girls just wanna have fun"

Generation 3.

Tyisha McGaw var på många sätt en stor besvikelse för sina föräldrar, Jewel och Chase McGaw. Hon var inte särskilt smart, och brydde inte sig inte särskilt mycket om någon eller någonting. Skola, vänner, hem, familj, inget spelade roll när det fanns sprit, nöjen och sex.

Eller nej, det var inte riktigt helt sant. Tyisha brydde sig faktiskt om en person, sin tvillingbror Solice. När han flyttade från familjehemmet, fann Tyisha sig i akut behov att aldrig vara hemma. Detta drev henne snabbt i armarna på man efter man, tills hon fastnade särskilt för den otroligt läckra Oliver Kearney.

Oliver var omtyckt av Chase och särskilt av Jewel, som alltid var redo att gilla fattiga unga män, av ren princip. Föräldrarnas tycke, resulterade dock i att Tyisha fann Oliver frånstötande, och under en middag (där Oliver tänkt fria), gjorde hon slut med honom.

Snabbt hittade hon kärlek hos familjens städare, Andrew Fancey, och de hade bara varit tillsammans i några veckor när Tyisha märkte att hon var med barn. Inte bara det, hon visste inte vems barnet var. Graviditeten fortskred och det blev dessutom uppenbart att Tyisha väntade tvillingar.

Två flickor föddes, och det visade sig vara Oliver som var far till barnet, till Andrews stora besvikelse. Theodora McGaw och Darla McGaw, ovänner från födelse till död, men mer om det sen.

Andrew Fancey tog sin roll som plastpappa på stort allvar, och han tyckte mycket om att leka med flickorna. Men det räckte inte. Lite mixtrande med p-pillren, och Tyisha väntade barn igen.
Den här gången blev det en liten Drake McGaw, och Andrew kunde inte ha varit stoltare. Snabbt hade han glömt bort att det fanns två flickor i huset också - vad var dem mot hans egen son.

Tyisha brydde sig aldrig särskilt mycket om sina barn. Visst skämde hon bort Theodora, men Drake och Darla lämnade hon vind för våg. Det där med att älska sina barn, var aldrig något hon riktigt fattade. Det viktigaste för henne var ändå alltid att festa.

Det var inte förrän Tyisha blev gammal som hon fick känna av konsekvenserna av sitt eget handlande. Theodora dog ung, Darla avskydde henne, hennes Andrew gick bort, och så småningom hennes älskade bror också.

Så nu till moralfrågan. Om man är gammal, trött, och inte har något mer att leva för, och väljer att svälja en burk sömnpiller med en hel del vodka - Är det då självmord?
Kanske, kanske inte, men Tyisha fick en ordentlig begravning ändå.

Next: Legacylinjen Pt. 4 Far och Son

Inga kommentarer: